Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ - Η ΝΤΟΡΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΠΑΝΤΑ

Ανοίγει ένα τετράγωνο και πετάτε ό,τι θέλετε μέσα. Αν και δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά, για λόγους τακτ είναι σωστό να τηρείται κάποια σειρά. Π.χ. 8,00-12,00 «αφελείς ερωτήσεις», 12,00-18,00-Εξωτερική Πολιτική, 18,00-20,00 περί δελφίνων, 20,00-24,00 «Θεσμική εποπτεία του Αγίου Όρους από το Υπουργείο Εξωτερικών» και 24,00-08,00 «επισκέψεις hackers στην κυρία Υπουργό».

Η Υπουργός Εξωτερικών είναι καλή στα επικοινωνιακά τεχνάσματα και καλοδέχεται (το επιτελείο της, όχι η ίδια) τα μηνύματά σας.

Επομένως θα σας συμβούλευα να χρησιμοποιήσετε το «
Ρωτήστε τη Ντόρα – Η Ντόρα σας απαντά» σαν ένα τρόπο να αυξήσετε την αναγνωσιμότητα του blog σας. Ένα κλειδί για να ανεβείτε πάνω πάνω στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης και τα blogs σας ή οι ιστοσελίδες σας να μπουν πάνω-πάνω στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης (Google, Altavista κλπ) με την πληκτρολόγηση ορισμένων λέξεων κλειδιών, είναι να ρίχνετε «άγκυρες» μέσω υπερδεσμών σε ιστοσελίδες που ανοίγονται πολύ συχνά.

Συνδεθείτε λοιπόν συχνά με τη Ντόρα Μπακογιάννη και στείλτε της μερικά μηνύματα. Αν έχετε την έμμονη ιδέα ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το μήνυμά σας, φορτώστε από το
project Gutemberg ολόκληρα online τα βιβλία «Όσα παίρνει ο άνεμος» και «Δον Κιχώτης», ανακατεμένα με διακηρύξεις και διεκδικήσεις των οπαδών του «Ουράνιου Τόξου» (για να γίνει πιο «ενδιαφέρουσα» η ανάγνωση). Τα πετάτε μέσα στο «Ρωτήστε τη Ντόρα – Η Ντόρα σας απαντά» και αν τύχει και περάσετε τα μεσάνυχτα από το κτίριο Βασιλίσσης Σοφίας και Ακαδημίας 1, θα δείτε ότι θα μείνουν φωτισμένα όλα τα δωμάτια του α’ ορόφου. Μάλλον τυχαίο γεγονός θα είναι. Ξαναπροσπαθήστε το, για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Πάντως σωστό είναι να μην απασχολείτε το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι δημόσια υπηρεσία ύψιστης εθνικής ευθύνης. Απασχοληθείτε με το «Ρωτήστε τη Ντόρα – Η Ντόρα σας απαντά», αφού μάλλον απίθανο θα είναι να απασχολεί υπηρεσίες του Υπουργείου για να διαβάζει τα μηνύματά σας.

Ασφαλώς αν σας πει κάποιος ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αρμοδιότητα επί του Αγίου Όρους (τηλ. 23770-23230 ή 23314, ρωτήστε και για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Διοικητής του Αγίου Όρους, ζητήστε του αν είναι δυνατόν και ένα κομμάτι από το αυτί του, για να βεβαιωθείτε ότι ζει και απλά εξαφανίστηκε προσωρινά) και ιδιαίτερα με τη
Μονή Βατοπεδίου ή Βατοπαιδίου, θα νομίσετε ότι σας κάνει πλάκα. Όμως διαβάζω «Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους, που υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών». Δεν σημαίνει τίποτα κακό από αυτά που φαντάζεστε, απλά τώρα που οι δικαστικοί προσπαθούν να ανοίξουν τους λογαριασμούς των μοναχών, που ζουν από καθεστώς αυτονομίας κατοχυρωμένο από διεθνείς συνθήκες, προβλέπω ότι η Υπουργός Εξωτερικών θα θερίσει θύελλες. Πάλι, επαναλαμβάνω, μην απασχολείτε με τα μηνύματά σας το Υπουργείο, πατήστε το σωστό κουμπί που σας είπα προηγουμένως.

Τι έχετε πετύχει με τόσες επισκέψεις στο «
Ρωτήστε τη Ντόρα – Η Ντόρα σας απαντά»; Ήδη έχετε απογειωθεί. Ξεπεράσατε σε αναγνωσιμότητα ήδη πολλά blogs, ακόμα και καλά δομημένες ιστοσελίδες. Πιάσατε το νόημα της επιστήμης «Search Engine Optimization».

Ελάτε τώρα να ανεβάσετε περισσότερο ψηλά το blog σας χρησιμοποιώντας ένα Δημόσιο Οργανισμό που δέχεται e-mails πολιτών. Όχι επαναλαμβάνω, το Υπουργείο Εξωτερικών (αφήστε το ήσυχο στην αποστολή του), άλλο. Αν δεν βρείτε κανένα δοκιμάστε το «
Ρωτήστε τη Ντόρα – Η Ντόρα σας απαντά».

Φτιάξτε το email σας να έχει την
εξής υπογραφή «H IP μου αποτελεί προσωπικό δεδομένο σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 2 του Ν.3471/2006» (θυμάστε τότε με τη Vodafone και τις υποκλοπές του 2006. Στον πανικό ψηφίστηκε αυτός ο νόμος που πιάνει και το Ιντερνετ). «..Παρακαλώ μόλις λάβετε το μήνυμά μου γνωρίστε μου α) αν έχετε λάβει άδεια διαχείρισης προσωπικών δεδομένων από την Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και β) τι προτίθεστε να κάνετε με την IP μου». Αφού αποθηκεύσετε την υπογραφή αυτή, στείλτε στο Υπουργείο Εξωτερικών ένα e-mail ρωτώντας π.χ. ποιος είναι ο αρμόδιος άμισθος πρόξενος για την περιοχή της Ζανζιβάρης;

Το ερώτημά σας θα καταχωρηθεί στις βάσεις δεδομένων της Δημόσιας Αρχής – χωρίς να μπορεί να αφαιρεθεί η ενοχλητική «
ηλεκτρονική υπογραφή» - και θα πυροδοτήσει μια διαμάχη όπως έχει συμβεί π.χ. ανάμεσα σε δύο Διευθύνσεις του Υπουργείου Εξωτερικών που απαρτίζονται από ειδικούς της πληροφορικής διαφόρων γενεών και με διαφορετικά ονόματα διευθύνσεων. Η μία υποστηρίζει την άποψη των ΗΠΑ και της Google, ότι δηλαδή η IP δεν είναι προσωπικό δεδομένο, επομένως δεν χρειάζεται Άδεια της Αρχής (δεν έχουν πάρει χαμπάρι που ψηφίστηκε ο νόμος 3471/2006). Η άλλη υποστηρίζει την άποψη του Ν. 3471/2006 και του αρμόδιου επίτροπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η IP είναι προσωπικό δεδομένο (η Ε.Ε. με μεγάλη χαρά θα έβλεπε την αμερικανική Google δεμένη χειροπόδαρα, ώστε να ευνοηθούν άλλες ευρωπαϊκές αντίζηλες εταιρείες). Όμως εσείς πρέπει να πάρετε απάντηση και τεχνικά δεν υπάρχει τρόπος να διαγραφεί το κομμάτι της υπογραφής του email σας που τους αναστάτωσε.

Περνώντας λοιπόν από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας θα δείτε μεταμεσονύκτιες φωταψίες στον 6ο και 7ο όροφο. Τελικά με διάφορες επαφές που θα κάνετε θα είστε σίγουρος για το ποιοι όροφοι θα ξενυχτάνε κάθε βράδι.

Η διαμάχη σε θέματα σχετικά με την ip βρίσκει συνήθως την Υπουργό Εξωτερικών, χωρίς να έχει άποψη, και επομένως ζητείται η γνώμη του
Νομικού Συμβούλου, ο οποίος με τη σειρά του θα πεί «μη δίνετε σημασία στα περί προσωπικών δεδομένων, αυτός που τα διαδίδει δεν ξέρει τι του γίνεται». Τώρα γιατί παραμένουν αναπάντητες επιστολές της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς το Υπουργείο Εξωτερικών, δεν μας το εξηγεί κανείς.

Δοκιμάστε να δείτε σε ποια κατάταξη είστε στη google όταν ψάχνετε ορισμένες λέξεις κλειδιά και θα… μείνετε με ανοιχτό το στόμα (
Search engines optimization)!

Αν θέλετε να συνεχίσουμε με άλλα παρόμοια θέματα ή ακόμα και για μεσεγγυημένες περιουσίες ….. Ιρακινών, ζητήστε μου το μέσω του
studio a blogspot.com. Το διαβάζω.

Υ.Γ. Στις 31 Οκτωβρίου τ.ε. λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ακινήτων στο
Κτηματολόγιο. Πληροφορούμαι ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο κατοίκων της Θεσπρωτίας, πρώην κατοίκων της Θεσπρωτίας, πρώην Τσάμηδων, νυν Τσάμηδων, Τσάμηδων της Αυστραλίας, άλλων περίεργων, πρώην δικαιούχων περιουσιών που μπήκαν υπό μεσεγγύηση και δεν τους έχει δοθεί η άδεια διαχείρισης επειδή δεν είναι «ελληνικής καταγωγής», Σκοπιανών πρώην κατοίκων Βόρειας Ελλάδας, οπαδών Ουρανίου Τόξου, πρώην κατοίκων Μακεδονίας και νυν κατοίκων Καναδά και Αυστραλίας και ιδιοκτητών ακινήτων μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας. Ρώτησα ένα φίλο μου δικηγόρο «τι σκατά θέλουν αυτοί από το Κτηματολόγιο;». Μου απάντησε: «Έχουν χάσει τα πάντα και κυρίως έχουν χάσει προθεσμίες για να κάνουν αιτήσεις ακυρώσεως. Τώρα κάνουν δήλωση στο Κτηματολόγιο για τα ακίνητα που έχασαν. Το Κτηματολόγιο θα τις απορρίψει ως αβάσιμες, και αυτή η «απόρριψη» ρητή ή σιωπηρή – «εκτελεστή διοικητική πράξη» - θα είναι το πολυπόθητο χαρτί – με νέα προθεσμία 60 ημερών που μάλλον δεν θα τη χάσουν, όπως παλιά - που θα τους ανοίξει τις πόρτες για αιτήσεις ακυρώσεως και (μετά από εξάντληση των εσωτερικών ενδίκων μέσων) για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου». Γέλασα. «Τι αστείος είσαι, μερικές φορές» του είπα.

Key words, λέξεις κλειδιά, tagged, tag: Μπακογιάννη, Ντόρα, Ντόρα Μπακογιάννη, Ρωτήστε τη Ντόρα η Νόρα σας απαντάει, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κτηματολόγιο, προθεσμία υποβολής δηλώσεων, Τσάμηδες, Chameria, Chami, Chams, Τσάμηδες, Κατεσχημένες περιουσίες, Θεσπρωτία, Υπουργείο Εξωτερικών, Διεύθυνση Ιστοσελίδας, Διεύθυνση Πληροφορικής, ip, IP προσωπικό δεδομένο, Ν. 3471/2006, Австралиjци, Македониjа, Егеjска Македониjа, Дора Bakoyannis' Министерство Иностранных Дел, Македония, Канада которые бенефицианты недвижимостей даже в центре Афиныы, центре Афиныы, Афиныы, Cadastre, для Европейского суда по правам человека Страсбург, Άγιο Όρος, Μονή Βατοπεδίου, Μονή Βατοπαιδίου, Θεσμική εποπτεία του Αγίου Όρους, Μονή Βατοπαιδίου, Μονή Βατοπαιδίου, Εφραίμ, Ηγούμενος, Διοικητής Αγίου Όρους, Δαλακούρας, Υπουργός Εξωτερικών, hackers, αναγνωσιμότητα του blog σας, google, altavista, hyperlinks, υπερδεσμοί, Oυράνιο Τόξο, Rainbow, Μακεδονία, Μακεδονία του Αιγαίου, κατεσχημένες περιουσίες, μεσεγγύηση, υπό μεσεγγύηση, περιουσίες, προθεσμία, Συμβούλιο της Επικρατείας, εκτελεστή, εκτελεστή διοικητική πράξη, project Gutemberg, Όσα παίρνει ο άνεμος, Δον Κιχώτης, Βασιλίσσης Σοφίας, Ακαδημίας, Αυτοδιοίκητο Τμήμα του Ελληνικού Κράτους, Search Engine Optimization, υπογραφή του e-mail, άδεια διαχείρισης, ελληνική καταγωγή, H IP μου αποτελεί προσωπικό δεδομένο, Vodafone, υποκλοπές, Σκοπιανοί, Σκοπιανοί Αυστραλίας, Σκοπιανοί Καναδά, von Australien, Macedoniaehemaligen Bewohner von Nordgriechenland, Europäische Gerichtshof für Menschenrechte von Straßburg, Corte Europea dei Diritti Umani di Strasburgo, fortunes that have been put by the law under sequestration, Greek origin, partisans of Rainbow, the legal deadlines to apply to the Court for the nullification of the sequestration existing in their estates, enforceable acte, acte executoire, εκτελεστή διοικητική πράξη, Çamëria, Tsamouriá, prefecture of Thesprotia, Albania. Αλβανία, Sarandë, Thyamis river, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

This is very important. My father was from the Egean Macedonia and left after the civil war in Greece in 1949. His estates were confiscated by the Greek state.

I intend to make my declaration the the Real Estate Registry/Cadastre (Ktimatologio) and go to the European Court of Human Rights.

I don't want the declaration to be made through the Internet,because how can I prove that I shall have made it anyway to claim it in court. I would prefer to charge a bailif tho hand it to the Real Estate Registy and get an official receipt.

Are there any other Macedonians willing to follow me?